امروزه و با توجه به دوران شیوع ویروس کرونا، تقریبا اکثر کسب و کار ها و سازمان، بخصوص حوزه آموزش و پرورش، به سمت آموزش الکترونیکی سوق پیدا کرده اند. قرنطینه های خانگی، محدودیت های رفت و آمد و تعطیل شدن مراکز آموزش حضوری، صنعت آموزش مجازی و آنلاین را در شیب تند توسعه و توجه قرارد داده است.
در کنار روشهای متعدد ایجاد دوره های آموزش مجازی و آنلاین و استفاده از فناوری ها و سبک های مختلف برای ارائه آموزش های آنلاین، یادگیری و نحوه استفاده از این نوع آموزش هم دارای اهمیت فراوانی است. ما در یک مقاله اختصاصی به بررسی و ارائه روش های مؤثر در بهره وری هر چه بهتر از آموزش مجازی پرداخته ایم.
یکی از مزیت های آموزش مجازی، انعطاف پذیری انتخاب زمانی و مکانی آن است. یکی از نکات قابل توجه در این گونه آموزش ها استفاده از انواع سیستم های آموزش آنلاین و اختصاصی سازی محیط آموزشی آن است.
شاید بتوان گفت در کنار نگرانی های سلامتی که ویروس کرونا ایجاد کرده است، این دوران فرصت های طلایی ای را برای رشد و توسعه فردی و شغلی در اختیار ما قرار داده است.
با تمرکز بر پتانسیل های بالقوه آموزش های مجازی، می توان با گام های کوچک اما هدفمند، به اهداف بزرگ شغلی و فردی، دست یافت.
“با ارزان شدن تکنولوژی دیجیتال و دسترسی آسان تر به ابزارهای تولید محتوا (موبایل، دوربین دیجیتال، لپتاپ، اینترنت و…) چالش های جدیدی در فضای محتوا ایجاد شد.”
این روز ها، شرکت ها و سازمان های زیادی در تکاپوی تولید محتوا برای بقای خود هستند. مؤسسات آموزشی در رأس این هرم جای گرفته اند. البته که روش ها و تکنیک های مختلفی برای تولید محتوای آموزشی وجود دارد.
در کنار تولید محتوای آموزشی و وجود پلتفرمهای متعدد، نحوه استفاده مؤثر از این نوع آموزش ها و تکنیک ها و ترفندهای مربوط به آنها، مهمتر از تولید آن نباشد، کمتر نیست.
علم داده! آنچه که در قرن حاضر، همواره ما را شگفت زده کرده است. داده ها و اطلاعاتی که دنیای دیجیتال در اختیار ما قرار می دهد، دنیای لایتناهی ای به روی ما باز می کند. از واقعیت های مجازی گرفته تا کار روی تجربه رایحه از طریق کد های کامپیوتری، جراحی های از راه دور تا ویزیت های مجازی پزشکان.
دسترسی آسان به محتواهای آموزشی، ما را با مشکل مصرف محتوا و غرق شدن در دنیای محتوا روبرو کرده است. شاید اصطلاح” اقیانوسی به عمق یک وجب” توصیف بدی برای این مشکل نباشد.
یادگیری های سطحی، وارد کردن داده های فراوان به ذهن و ندادن زمان لازم به ذهن برای تحلیل داده ها و مشاهده خروجی، یکی از مهمترین مشکلات دنیای دیجیتال و محتوا است.
اما خبر خوب این است که با رعایت چند قاعده ساده، می توان حد اکثر بهره را از آموزش های آنلاین برد.
در خانه مانده اید و قصد دارید تا یک دوره آموزشی آنلاین را در اینترنت انتخاب کنید. شروع به جستجو در حوزه دلخواه خود می کنید و ناگهان با صد ها سایت و پلتفرم و سیستم آموزش آنلاین مواجهه می شوید.
جستجوی بیشتر ممکن است شما را گیج تر کند و شاید ساعت ها از وقت خود را در اینترنت تلف کنید. اما می توانید در جستجو و انتخاب یک پلتفرم آموزشی خوب موارد زیر را مورد توجه قرار دهید:
خوب شاید عنوان کنید که انعطاف زمانیِ آموزش مجازی، مزیت جدایی ناپذیر آن است و به همین دلیل من آن را انتخاب کرده ایم. اما واقعیت این است که استفاده از این مزیت باید هوشمندانه باشد. زمانی که آموزش مجازی در اختیار ما قرار می دهد، همانند چاقوی آشپزخانه است. اگر نتوانیم آن را به خوبی تیز کنیم، گوجه ای را که با آن چاقو خرد می کنیم، جلوه ظاهری خوبی نداشته و آب می اندازد. در زمان انتخاب آموزش مجازی موارد زیر را در نظر بگیرید:
سیستم های مدیریت آموزش آنلاین، روز به روز غنی تر شده و در صدد انطباق بیشتر با نیاز های فراگیران هستند. فرصتی که دوران بحران کرونا به این سیستم ها و فراگیران داده است، صنعت آموزش الکترونیکی را به سمت رأس هرم نیاز های امروزی سوق می دهد. توجه به نقش این نوع سیستم ها و روش های ارتقاء یادگیری الکترونیکی، فرصت های طلایی فراوانی را به کاربران و مدیران خواهد داد.